.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

دکتر شریعتی‌ در سا‌ل‌ ۱۳۱۲ در خا‌نواده‌ ای‌ مذهبی‌ چشم‌ به‌ جها‌ن‌ گشود پدر او استا‌د محمد تقی‌ شریعتی‌ مردی‌ پا‌ک‌ و پا‌رسا‌ و عا‌لم‌ به‌ علوم‌ .نقلی‌ و عقلی‌ و استا‌د دانشگا‌ه‌ مشهد بود علی‌ پس‌ از گذراندن‌ دوران‌ کودکی‌ وارد دبستا‌ن‌ شد و پس‌ از شش‌ سا‌ل‌ وارد دانشسرای‌ مقدما‌تی‌ در مشهد شد. علا‌وه‌ بر خواندن‌ دروس‌ دانشسرا در کلا‌سها‌ی‌ پدرش‌ به‌ کسب‌ علم‌ می‌ پرداخت‌. معلم‌ شهید پس‌ از پا‌یا‌ن‌ تحصیلا‌ت‌ در دانشسرا به‌ آموزگا‌ری‌ پرداخت‌ و کا‌ری‌ را شروع‌ کرد که‌ در تما‌می‌ دوران‌ زندگی‌ کوتا‌هش‌ سخت‌ به‌ آن‌ شوق‌ داشت‌ و با‌ ایما‌نی‌ خا‌لص‌ با‌ تما‌می‌ وجود آنرا دنبا‌ل‌ کرد.

شریعتی‌ در سا‌ل‌ ۱۳۳۴ به‌ دانشکده‌ ادبیا‌ت‌ و علوم‌ انسا‌نی‌ دانشگا‌ه‌ مشهد وارد گشت‌ و رشته‌ ادبیا‌ت‌ فا‌رسی‌ را برگزید. در همین‌ سا‌ل‌ علی‌ با‌ یکی‌ از همکلا‌سا‌ن‌ خود بنا‌م‌ پوران‌ شریعت‌ رضوی‌ ازدواج‌ میکند. وجود تفکر خلا‌ق‌ با‌عث‌ شد که‌ معلم‌ شهید در طول‌ دوران‌ تحصیل‌ در دانشکده‌ ادبیا‌ت‌ به‌ انتشا‌ر آثا‌ری‌ چون‌: ترجمه‌ ابوذر غفا‌ری‌ ، ترجمه‌ نیا‌یش‌ اثر الکسیس‌ خ‌ .کا‌رل‌ و یک‌ رشته‌ مقا‌له‌ها‌ی‌ تحقیقی‌ در این‌ زمینه‌ همت‌ گما‌رد.

معلم‌ انقلا‌ب‌ در سا‌ل ‌ ۱۳۳۷پس‌ از دریا‌فت‌ لیسا‌نس‌ در رشته‌ ادبیا‌ت‌ فا‌رسی‌ بعلت‌ شا‌گرد اول‌ شدنش‌ برای‌ ادامه‌ تحصیل‌ به‌ فرانسه‌ فرستا‌ده‌ شد. وی‌ در آنجا‌ به‌ تحصیل‌ علومی‌ چون‌ جا‌معه‌ شنا‌سی‌، مبا‌نی‌ علم‌ تا‌ریخ‌ و تا‌ریخ‌ و فرهنگ‌ اسلا‌می‌ پرداخت‌ و با‌ اسا‌تید بزرگی‌ چون‌ ما‌سینیون، گورویچ‌ و ‌سا‌تر و... آشنا‌ شد و از علم‌ آنا‌ن‌ بهره‌‌ها‌ی‌ بسیا‌ر برد.

دوران‌ تحصیل‌ شریعتی‌ همزما‌ن‌ با‌ جریا‌ن‌ نهضت‌ ملی‌ ایران‌ به‌ رهبری‌ مصدق‌ بود که‌ او نیز با‌ قلم‌ و بیا‌ن‌ خود و نوشته‌‌ها‌ی‌ محکم‌ و مستدل‌ از این‌ حرکت‌ دفا‌ع‌ مینمود. وی‌ پس‌ از سا‌لها‌ تحصیل‌ با‌ مدرک‌ دکترا در رشته‌‌ها‌ی‌ .جا‌معه‌ شنا‌سی‌ و تا‌ریخ‌ ادیا‌ن‌ به‌ ایران‌ با‌زگشت‌ در هما‌ن‌ دوران‌ نیز فعا‌لیتها‌ی‌ بسیا‌ری‌ در زمینه‌‌ها‌ی‌ سیا‌سی‌ و مبا‌رزاتی‌ و اجتما‌عی‌ داشت‌ که‌ به‌ گوشه‌ای‌ از آن‌ فعا‌لیت‌ها‌ میپردازیم‌ .

در سا‌ل ‌۱۹۵۹ میلا‌دی‌ به‌ سا‌زما‌ن‌ آزادیبخش‌ الجزایر مى‌پیوندد و سخت‌ به‌ فعا‌لیت‌ مى‌پردازد. در سا‌ل ۱۹۶۰ میلا‌دی‌ مقا‌له‌ای‌ تحت‌ عنوان‌ "به‌ کجا‌ تکیه‌ کنیم‌" را در یکی‌ از نشریا‌ت‌ فرانسه‌ منتشر میکند. در سا‌ل‌ ۱۹۶۱میلا‌دی‌ مقا‌له‌ "شعر چیست‌؟" سا‌تر را ترجمه‌ و در پا‌ریس‌ منتشر مینما‌ید و در هما‌ن‌ اول‌ علت‌ فعا‌لیت‌ در سا‌زما‌ن‌ آزادیبخش‌ الجزایر گرفتا‌ر میشود و در زندان‌ پا‌ریس‌ با‌ "گیوز" مصاحبه‌‌ای‌ میکند که‌ در سا‌ل‌ ۱۹۶۵ در توگو چا‌پ‌ میشود.

در سا‌ل‌ ۱۹۶۱ نیز مقا‌له‌ای‌ تحت‌ عنوان‌ "مرگ‌ فرانتس‌ فا‌نون‌" را در پا‌ریس‌ منتشر میکند، همچنین‌ در طول‌ مبا‌رزات‌ مردم‌ الجزایر برای‌ آزادی‌ دستگیر میشود و مورد ضرب‌ و شتم‌ پلیس‌ فرانسه‌ قرار میگیرد و روانه‌ء بیما‌رستا‌ن‌ میشود و سپس‌ به‌ زندان‌ فرستا‌ده‌ .میشود. همچنین‌ با‌ مبا‌رزان‌ بزرگ‌ ملتها‌ی‌ محروم‌ نیز آشنا‌ میشود وی‌ در سا‌ل‌ ۱۳۴۳ به‌ ایران‌ با‌ز میگردد و در مرز ترکیه‌ و ایران‌ توقیف‌ و به‌ زندان‌ قزل‌ قلعه‌ تحویل‌ داده‌ میشود و بعد از چند ما‌ه‌ آزاد و به‌ خراسا‌ن‌ زادگا‌هش‌ میرود. در سا‌ل‌ ۱۳۴۴ مدتی‌ پس‌ از بیکا‌ری‌ ، اداره‌ فرهنگ‌ مشهد ، استا‌د جا‌معه‌ شنا‌سی‌ و فا‌رغ‌ التحصیل‌ خ‌دانشگا‌ه‌ سوربن‌ را بعنوان‌ دبیر انشا‌ء کلا‌س‌ چها‌رم‌ دبستا‌ن‌ در یکی‌ از روستا‌ها‌ی‌ مشهد استخدام‌ میکند، و سپس‌ در دبیرستا‌ن‌ بتدریس‌ میپردازد و با‌لا‌خره‌ به‌ عنوان‌ استا‌دیا‌ر تا‌ریخ‌ وارد دانشگا‌ه‌ مشهد میشود

در سا‌ل‌ ۱۳۴۸ به‌ حسینیه‌ ارشا‌د دعوت‌ میشود و بزودی‌ مسئولیت‌ امور فرهنگی‌ حسینیه‌ را بعهده‌ گرفته‌ و به‌ تدریس‌ جا‌معه‌ شنا‌سی‌ مذهبی‌،‌ .تا‌ریخ‌ شیعه‌ و معا‌رف‌ اسلا‌می‌ میپردازد در این‌ محل‌ است‌ که‌ دکتر شریعتی‌ با‌ قدرت‌ و نیروی‌ کم‌ نظیر و با‌ کنجکا‌وی‌ و تجزیه‌ و تحلیل‌ تا‌ریخ‌ ، چهره‌ ها‌ی‌ مقدس‌ و شخصیتها‌ی‌ بزرگ‌ اسلا‌م‌ را معرفی‌ نمود. استحکا‌م‌ کلا‌م‌ ، با‌فت‌ منطقی‌ جملا‌ت‌ با‌ اتکا‌ء به‌خ‌ پشتوانه‌ فنی‌ و عمیق‌ فکریش‌ هر شنونده‌ ای‌ را در کوتا‌هترین‌ مدت‌ سرا پا‌ گوش‌ میسا‌خت‌ و در نیم‌ راه‌ گفتا‌ر تحت‌ تا‌ثیر قرار میداد و سپس‌ به‌ هیجا‌ن‌ می‌ آورد

در سا‌ل‌۱۳۵۲، رژیم‌، حسینیه‌ء ارشا‌د که‌ پا‌یگا‌ه‌ هدایت‌ و ارشا‌د مردم‌ بود را تعطیل‌ نمود، و معلم‌ مبا‌رز را بمدت ‌ ۱۸ما‌ه‌ روانه‌ زندان‌ میکند و درخ‌ خلوت‌ و تنها‌ ئی‌ است‌ که‌ علی‌ نگا‌هی‌ به‌ گذشته‌ خویش‌ می‌افکند و .استراتژی‌ مبا‌رزه‌ را با‌ر دیگر ورق‌ زده‌ و با‌ خدای‌ خویش‌ خلوت‌ میکند از این‌ به‌ بعد تا‌ سا‌ل‌ ۱۳۵۶ و هجرت‌ ، دکتر زندگی‌ سختی‌ را پشت‌ سرخ‌ گذاشت‌ . سا‌واک‌ نقشه‌ داشت‌ که‌ دکتر را به‌ هر صورت‌ ممکن‌ از پا‌ در آورد، ولی‌ شریعتی‌ که‌ از این‌ برنا‌مه‌ آگا‌ه‌ میشود ، آنرا لوث‌ میکند. در این‌ زما‌ن‌ استا‌د محمد تقی‌ شریعتی‌ را دستگیر و تحت‌ فشا‌ر و شکنجه‌ قرار داده‌ بودند تا‌ پسرش‌ را تکذیب‌ و محکوم‌ کند. اما‌ این‌ مسلما‌ن‌ راستین‌خ‌ سر با‌ز زد، دکتر شریعتی‌ در هما‌ن‌ روزها‌ و سا‌عا‌ت‌ خود را در اختیا‌ر آنها‌ میگذارد تا‌ اگر خواستند، وی‌ را از بین‌ ببرند و پدر را رها‌ کنند

در مهر ما‌ه‌ سا‌ل‌ ۱۳۵۳ سا‌واک‌ که‌ غا‌فلگیر شده‌ بود و از محبوبیت‌ علی‌ آگا‌ه‌ او را بدست‌ شکنجه‌ روحی‌ و جسمی‌ سپرد، و میخواستند او را وادار به‌ همکا‌ری‌ نموده‌ و برایش‌ شوی‌ تلویزیونی‌ درست‌ کنند و پا‌سخ‌ او که‌ هیچگا‌ه‌ حقیقتی‌ را به‌ خا‌طر مصلحت‌ ذبح‌ شرعی‌ نکرده‌ است‌ چنین‌ بود " و اگر ".خفه‌ام‌ کنند سا‌زش‌ نخواهم‌ کرد وحقیقت‌ را قربا‌نی‌ مصلحت‌ خویش‌ نمیکنم‌ دکتر در ۲۵ اردیبهشت‌ ما‌ه ۱۳۵۶ تهران‌ را بسوی‌ اروپا‌ ترک‌ گفت‌ تا‌ دورانی‌ جدید را با‌ مطا‌لعه‌ و مبا‌رزه‌ آغا‌ز کند. سر انجا‌م‌ در روز یکشنبه ۲۹ خرداد ما‌ه‌ ۱۳۵۶ با‌ قلبی‌ عا‌شق‌ ، اندیشه‌ ای‌ پا‌ک‌ ، ایما‌نی‌ محکم‌، زبا‌نی‌ قا‌طع‌، قلمی‌ توانا، روانی‌ آگا‌ه‌ و سیما‌یی‌ آرام‌ بسوی‌ آسما‌نها‌ و آرامشی‌ ابدی‌ عروج‌ کرد و عا‌شقا‌ن‌ و دوستداران‌ خود را در این‌ فقدان‌ .همیشه‌ محسوس‌ تنها‌ گذاشت‌ .


باتشکر



:: موضوعات مرتبط: مشاهیر , ,
:: بازدید از این مطلب : 1764
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 16 تير 1392
.

یک نانوذره، ذره‌ای است که ابعاد آن در حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر باشد.نانوذرات علاوه‌بر نوع فلزی، عایقها و نیمه هادی‌ها، نانوذرات ترکیبی نظیر ساختارهای هسته‌لایه را نیز در بر می‌گیرند. همچنین نانوکره‌ها، نانومیله‌ها، و نانوفنجان‌ها تنها اشکالی از نانو ذرات در نظر گرفته می‌شوند. نانوذرات در اندازه‌های پایین نانوخوشه به حساب می‌آیند. نانوبلورها و نقاط‌کوانتومی نیمه‌هادی نیز زیرمجموعه نانوذرات هستند.در ۴ گروه کلی نانو ذرات فلزی ،نانو ذرات سرامیکی ، نانو ذرات پلیمری و نانو ذرات نیمه رسانا طبقه بندی می شوند.[۲] چنین نانوذراتی در کاربردهای بیودارویی به عنوان حامل دارو و عوامل تصویربرداری استفاده می‌شوند.[۱] به طور خاص از نانو ذرات در قرن نهم توسط صنعتگران منطقه ی بین النهرین برای جلا دادن ظروف سفالی استفاده می شده است.[۲] امروزه برای لایه نشانی نانو ذرات از لایه نشان چرخشی و لایه نشان غوطه وری استفاده می‌شود.معمولا برای لایه نشانی نانو ذرات از فرآیند سل ژل استفاده می‌شود. کاربردها: گوناگونی مواد نانوذره‌ای به اندازه تنوع کاربردهای آنها است، زمینه‌هایی که نانوذرات کاربرد دارند، عبارتند از:

مواد کامپوزیت

کامپوزیت‌های ساختاری

کاتالیزور

بسته‌بندی

روکش‌ها

افزودنی‌های سوخت و مواد منفجره

ساینده‌ها

کاربرد نانوذرات در باتری‌ها وپیل‌های سوختی

روان‌کننده‌ها

پزشکی و داروسازی

دارو رسانی

محافظت‌کننده‌ها

آنالیز زیستی و تشخیص پزشکی

لوازم آرایشی

روش‌های ساخت

برای تولید نانوذرات روش‌های بسیار متنوعی وجود دارد. این روش‌ها اساساً به سه گروه تقسیم می‌شوند که در ذیل به شرح هر یک می‌پردازیم:

چگالش از یک بخار: روش چگالش از یک بخار شامل تبخیر یک فلز جامد و سپس چگالش سریع آن برای تشکیل خوشه‌های نانومتری است که به صورت پودر ته‌نشین می‌شوند. مهمترین مزیت این روش میزان کم آلودگی است. در نهایت اندازه ذره با تغییر پارامترهایی نظیر دما و محیط گاز و سرعت تبخیر کنترل می‌شود. روش تبخیر در خلاء بر روی مایعات روان (VERL) و روش سیم انفجاری جزء روش‌های چگالش از یک بخار محسوب می‌شود.

سنتز شیمیایی: استفاده از روش سنتز شیمیایی شامل رشد نانوذرات در یک محیط مایع حاوی انواع واکنشگرها است. روش سل ژل نمونه چنین روشی است، در روش‌های شیمیایی اندازه نهایی ذره را می‌توان با توقف فرآیند هنگامی که اندازه مطلوب به دست آمد یا با انتخاب مواد شیمیایی تشکیل دهنده ذرات پایدار و توقف رشد در یک اندازه خاص کنترل نمود. این روش‌ها معمولاً کم هزینه و پر حجم هستند، اما آلودگی حاصل از مواد شیمیایی می‌تواند یک مشکل باشد.

فرآیندهای حالت جامد: از روش فرایندهای جامد (آسیاب یا پودر کردن) می‌توان برای ایجاد نانوذرات استفاده نمود. خواص نانوذرات حاصل تحت تأثیر نوع ماده آسیاب‌کننده، زمان آسیاب و محیط اتمسفری آن قرار می‌گیرد. از این روش می‌توان برای تولید نانوذرات از موادی استفاده نمود که در دو روش قبلی به آسانی تولید نمی‌شوند

لیپوزم ها ، درخت سان ها ، نانو ذرات پلیمری ،نانو ذرات پوشش داده شده با پلیمر ها ، نانو ذرات کیتوزان و لستین و نانو ذرات دارویی نمونه هایی از نانو ذراتی می باشند که از مسیر فناوری های نوین به دست آمده اند.[۲]

تعیین مشخصات

تعیین مشخصات نانوذرات برای کنترل سنتز و کاربرد آنها ضروری است. خواص این ترکیبات با استفاده از روش‌های گوناگونی نظیر: میکروسکوپ‌های الکترونی، AFM، طیف‌سنجی فوتوالکترون، Xray و FT-IR و همچنین روش‌های تعیین اندازه و سطح ویژه ذرات سنجیده می‌شود. نانوذرات در حال حاضر از طیف وسیعی از مواد ساخته می‌شوند، معمول‌ترین آنها ، و هستند.

باتشکر



:: موضوعات مرتبط:
فیزیک , ,
:: بازدید از این مطلب : 1604
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 16 تير 1392
.

)/ زیمبابوه/زامبیاVictoriaآبشار ویکتوریا (

 

 


 

 

برترین ها: این آبشار در آفریقای جنوبی و بین دو کشور زیمبابوه و زامبیا واقع شده است. دیوید لیوینگستون در سال 1855 نام ملکه ویکتوریا را برای این آبشار انتخاب کرد. آبشار ویکتوریا یکی از مرتفع ترین و عریض ترین آبشارهای دنیا است (ارتفاع آن 108 متر و پهنای آن 1708 متر) و آن را یکی از عجایب هفت گانه جهان می دانند.

 

/ نروژSteinsdalsfossen

 

 


 

به گزارش برترین ها ؛ این آبشار یکی از معروفترین آبشارهای نروژ است که 50 متر ارتفاع دارد و وقتی در ماه های ژوئن و مه برف ها آب می شوند به بزرگترین اندازه خود می رسد. پشت این آبشار جاده ای درست شده است که بازدیدکنندگان در آن می ایستند و بدون اینکه خیس شوند آبشار را تماشا می کنند.

 

)/ کاناداNiagaraآبشارهای نیاگارا (

 

 


 

نیاگارا در نزدیکی مرز بین کانادا و ایلات متحده آمریکا قرار گرفته است. به گزرش برترین ها این سه آبشار ایالت نیویورک آمریکا را از استان انتاریوی کانادا جدا می کنند و اگرچه تنها 35 متر ارتفاع دارند، قدرتمندترین آبشارهای آمریکای شمالی به شمار می روند (این آبشارها ظرفیت تولید 4.4 گیگاوات الکتریسیته را دارند).

 

/ سوییسGiessbachآبشارهای

 

 


 

این چشمه زیبا و باشکوه بزرگترین یا مرتفع ترین آبشار جهان نیست ولی تمامی زیبایی هایی را که به سوییس نسبت داده می شود در خود دارد- رودخانه هایی با آب پاک و شفاف، قله های پوشیده از برف و درخت های سرسبز و باطراوت. این آبشار از 14 چشمه کوچک تر تشکیل می شود که به دریاچه Brienz می پیوندند.

 

)/ آمریکاYellowstoneآبشارهای سنگ زرد(

 

 


 

این آبشارها در نزدیکی پارک ملی وایومینگ در ایالات متحده آمریکا واقع شده اند و هردو به دره گراند کانیون می ریزند.. یکی از این آبشارها توسط سنگ های آتشفشانی و کوهستان ها احاطه شده است و دو برابر آبشار نیاگارا ارتفاع دارد. گفته می شود اولین سفیدپوستی که در سال 1846 این آبشارهای سنگ زرد را کشف کرد جیم بریگر بوده است.

 

/آرژانتین، برزیلIguazuآبشارهای

 

 


 

lguazu مجموعه ای از آبشارهاست که روی رودخانه lguazu در پارک ملی lguazu واقع شده است. این آبشارها در مرز بین برزیل و آرژانتین قرار گرفته و مجموعاً 2.7 کیلومتر عرض دارند. در کل 270 آبشار کوچک در این مجموعه وجود دارد و چندین جزیره آنها را از هم جدا می کنند.

 

/ چینHuangguoshuآبشار

 

 


 

این آبشار که بررودخانه Baihe در استان Guizhou قرار گرفته است، یکی از بزرگ ترین آبشارهای چین به شمار می رود. این آبشار یکی از معدود آبشارهایی است که می توان آن را از هر طرف – عقب، جلو، بالا، پایین، چپ و راست تماشا یا حتی لمس کرد.

 

/ایسلندGullfoss

 

 


 

در زبان ایسلندی gull به معنی طلا و foss به معنی آبشار است. این آبشار که زیباترین آبشار ایسلند و بزرگترین آبشار اروپا به شمار می رود ، از دو سطح تشکیل می شود- یکی 21 متر و دیگری 11 متر ارتفاع دارد و عمق کلی آنها به 70 متر می رسد. این آبشار قسمتی از "حلقه طلایی" ایسلند (مجموعه ای از چشمه های آب گرم) را تشکیل می دهد.

 

)/ونزوئلاAngelآبشارهای فرشته(

 

 


 

آبشار فرشته با 1024 متر ارتفاع ، بلندترین آبشارجهان محسوب می شود. نام این آبشار هیچ ربطی به فرشته ها ندارد؛ بلکه نام خود را از نام فردی آمریکایی که در سال 1933 برای نخستین بار با هواپیما بر فراز این آبشار پرواز کرد گرفته است. نام ونزوئلایی این آبشار meruKerepakupai (عمیق ترین آبشار) می باشد.

 

/ ایالات متحده آمریکاBeaverآبشارهای

 

 


 

از آنجایی که این آبشار ارتفاع کمی دارد و از چندین آبشار کوچک نزدیک به هم تشکیل می شود، بعضی ها آن را یک آبشار واقعی نمی دانند. با این حال این آبشار بسیار زیبا و در عین حال غیرقابل دسترسی است چون در اطراف آن صخره ها و سنگ های زیادی وجود دارد.

باتشکر



:: موضوعات مرتبط: جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1206
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 16 تير 1392
.

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان
1. آبشار مولتنواما، آمریکا
 
عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

2.آبشار دتیفوس، ایسلند

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

3.آبشار نیاگارا، آمریکا

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

4. آبشارهای دریاچه‌های Plitvice در کروواسی

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

5.آبشار ویکتوریا، زیمبابوه

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

6.آبشار ایگوازو، برزیل

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

7.آبشار UpperYellowston، آمریکا

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

8.آبشار کریملر، استرالیا

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

9.آبشار گولفوس، ایسلند

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com

10.آبشار ناچی در ژاپن

عکس هایی فوق العاده از زیباترین آبشارهای جهان | www.irannaz.com
باتشکر
 


:: موضوعات مرتبط: جهان شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 16 تير 1392
.

کهن‌ترین سند دریانوردی ایرانیان، مهری است که در چغامیش دزفول بدست آمده‌است. تاریخ تمدن ناحیه چغامیش به شش‌هزارسال پیش از میلاد می‌رسد. این مهر گلین، یک کشتی را با سرنشینانش نشان می‌دهد. در این کشتی یک سردار پیروز ایرانی، بازگشته از جنگ، نشسته، و اسیران زانوزده در جلوی او دیده می‌شوند. در این مهر یک گاو نر و یک پرچم هلالی شکل هم دیده می‌شوند. نقش‌های برجسته پاسارگاد نمایانگر توانمندی دریایی ایرانیان و فرمانروایی ایشان بر هفت‌دریاست.

 

قطب نما

در مورد اختراع قطب‌نما روایت‌های زیادی وجود دارد. تنی چند از دانشمندان آن را به چینی‌ها و یا حتی ایتالیایی‌ها نسبت می‌دهند. اما بیشتر دانشمندان همداستانند که قطب‌نما به وسیله ایرانیان ساخته شده‌است. قطب‌نمای ایرانی برخلاف قطب‌نمای چینی که ۲۴ جهت داشت، دارای ۳۲ جهت بوده‌است. عدد ۳۲ علاوه بر نشان‌دادن دقت بیشتر قطب‌نمای ایرانی، نمایانگر آشنایی ایرانیان با اعداد در مبنای ۲ و دانش ریاضی پیشرفته آنان است. در افسانه‌های کهن ایرانی آمده‌است که به هنگام حرکت برای نبرد با اژدها از پیکانی آهنین سود می‌جسته، که همواره جهت ثابتی را به او نشان می‌داده‌است. در دوران نخستین اسلامی، قبله‌نما توسط ایرانیان به قطب‌نما افزوده شد تا همواره و در هر وضعیتی بتوان جهت درست قبله را پیدا نمود. ایرانیان از این اختراع استفاده کامل نموده و آن را به دیگر مسلمانان شناساندند. نام‌های فارسی اجزای قطب‌نما در زبان عربی شاهد تاریخی مسلمی است که کاربرد قطب‌نما از طریق ایرانیان به دست دیگر ملت‌های مسلمان رسیده‌است.

ژرفایاب

برای تعیین ژرفنای آب در دریا، به ویژه مناطق ساحلی دریای پارس و دریای مکران، ایرانیان ابزاری اختراع نموده و به کار می‌بردند که شباهت زیادی به شاقول بنایی داشته‌است. هرچند که اختراع این سوند باستانی به سندباد ناخدای پرآوازه ایرانی نسبت داده شده‌است، اما اکتشافات اخیر کشتی‌های غرق شده ایرانی در دریای اژه، که در یورش به یونان شرکت داشته‌اند، نشان می‌دهد که از دوران هخامنشیان، ایرانیان این ابزار را شناخته و به کار می‌بردند.۱

مسافت یاب و واحد سنجش دریایی گره

دریانوردان ایرانی، از زمان‌های باستان، ابزارهایی برای پیمودن مسافت‌های دریایی به کار می‌برده‌اند. یکی از این ابزارها ریسمانی بوده که دارای گره‌هایی در طول خود بوده و به تدریج باز می‌شده، که پس از رسیدن به انتها، آن را می‌پیچیدند و دوباره استفاده می‌کرده‌اند.

رهنامه‌ها

ره‌نامه‌ها، نقشه‌ها و نوشته‌هایی بودند که در آنها کلیه اطلاعات مربوط به دریانوردی ثبت و مستند شده بود. ایرانیان از روزگار باستان، مبتکر و صاحب رهنامه‌هایی بوده‌اند و به کمک آنها دریانوردی و دریاپویی می‌کرده‌اند. رهنامه‌های ایرانیان، اطلاعات و آگاهی‌هایی در مورد بنادر و جزایر، گاه‌نگاری و جهت یابی، جریان‌های دریایی، جریان‌های هوایی، ابزارهای دریانوردی و... را در بر داشته‌اند. پس از اسلام، بسیاری از رهنامه‌های دوران ساسانی به عربی ترجمه شد و دریانوردان دوران اسلامی، بهره فراوانی از آنان برگرفتند.

در سال ۱۳۳۰ خورشیدی، باستان شناس آلمانی ویلهلم کونیک و همکارانش در نزدیکی تیسفون ابزارهایی از دوران اشکانیان را یافتند. پس از بررسی معلوم شد که این ابزارها پیل‌های الکتریکی هستند که به دست ایرانیان در دوران اشکانیان ساخته شده و به کار برده می‌شده‌اند. او این پیل‌های تیسفون را باتری بغداد یا باتری پارتیان (Baghdad Battery) نامید. جهت آگاهی بیشتر از این پیل الکتریکی می‌توانید به سایت‌های با موضوع Baghdad Battery در اینترنت مراجعه نمایید. اکتشاف این اختراع ایرانیان به اندازه‌ای تعجب و شگفتی جهانیان را بر انگیخت که حتی برخی از دانشمندان اروپایی و آمریکایی این اختراع ایرانیان را به موجودات فضایی و ساکنان فراهوشمند سیارات دیگر که با بشقاب‌های پرنده و کشتی‌های فضایی به زمین آمده بودند، نسبت دادند، و آن را فراتر از دانش متفکران و پژوهشگران ایرانی دانستند. برای ایشان پذیرفتنی نبود که ایرانیان ۱۵۰۰ سال پیش از گالوای ایتالیایی (۱۷۸۶ میلادی) پیل الکتریکی را اختراع نموده باشند. (برای آگاهی بیشتر می‌توانید به کتاب ارابه خدایان نوشته اریک‌فن‌دنیکن مراجعه کنید). ایرانیان از این پیل‌های الکتریکی جریان برق تولید می‌کردند و از آن برای

کشتی‌سازی

فرهنگ فنی و مهندسی ایرانیان از دیدگاه دریانوردی و کشتی‌سازی بسیار غنی و پربار است. آب‌های دریای پارس، دریای عمان، و اقیانوس هند، همچنین رودخانه‌های جنوب غربی ایران، از دیرباز پهنه دریانوردی و دریاپویی ایرانیان بوده‌است. در شاهنامه فردوسی، چندین بار، از کشتی‌سازی و کشتی‌رانی ایرانیان، سخن رانده شده‌است. قدمت و پیشینه این رشته از دانش و فن مهندسی ایرانیان را از سروده‌های فردوسی می‌توان دریافت. فردوسی از جمشید، پادشاه پیشدادی، به عنوان نخستین انسانی که هنر غواصی و صنعت کشتی‌سازی و دریانوردی را به دیگران آموخت، نام برده‌است. می‌توان دریافت که دانشمندان ایرانی در دوره تابندگی نژاد آریا که در شاهنامه فردوسی به نام دوره پادشاهی جمشید نام برده شده‌است، موفق به اختراع کشتی و فنون دریانوردی و دریاپویی شده‌اند. گذرکرد زان پس به کشتی بر آب ز کشور به کشور برآمد شتاب

کشتی‌رانی در آب‌های ایران از دیرباز انجام می‌شده و با توجه به این سنت دریانوردی، نیاز به کشتی‌سازی و سودجستن از ابزارهای دریانوردی در ایران وجود داشته‌است. نخستین کشتی‌هایی که در رودخانه‌های میان‌رودان آمدوشد می‌کردند، به شکل‌های گوناگون ساخته می‌شدند و ابزار حرکت دادن آنها پارو بوده‌است. نبردناوهای ایرانی در زمان هخامنشیان، بزرگ‌ترین کشتی‌های جنگی زمان خود بودند که سه ردیف پارو زن و بادبان داشتند و با سرعت ۸۰ میل دریایی در روز حرکت می‌کردند. هر نبردناو شامل ۲۰۰ جنگجو بود که ۳۰ نفر از آنها سربازان زبده پارسی، تکاور، بوده‌اند. نیروی دریایی ایران در زمان ساسانیان نیز، قدرت مطلق در دریای پارس و اقیانوس هند بوده که زیر بنای فرهنگ دریانوردی و دریاپویی مسلمانان را تشکیل داد.

استرلاب

استرلاب astrolabe، ابزاری بوده که در جهان باستان برای تعیین وضعیت ستارگان نسبت به کره زمین به کار می‌رفته‌است. استرلاب، در سه گونه استرلاب خطی، استرلاب صفحه‌ای و استرلاب کروی ساخته می‌شده‌است. قطعات استرلاب نسبت به یکدیگر حرکت کرده و می‌توانستند جهت ستارگان، ارتفاع جغرافیایی آنها و را مشخص نمایند. استرلاب در دریانوردی، برای جهت‌یابی به کار می‌رفته‌است. استرلاب‌های ایرانی از برنج و آلیاژهای دیگر مس ساخته می‌شده‌اند. هرچند پاره‌ای مورخان اختراع اولیه استرلاب را به یونانیان و فنیقیان نسبت می‌دهند، اما سهم اندیش‌ورزان ایرانی در اختراع انواع گوناگون استرلاب و تکامل و افزودن بخش‌های مختلف آن، انکارناپذیر بوده و از سوی تمامی تاریخ‌نگاران ثبت شده‌است.

نقشه‌برداری

از دوران‌های پیشین در ایران‌زمین کارهای مهندسی با سودجستن از ابزارهای مساحی و پیاده کردن نقشه انجام می‌گرفته‌است. نقشه‌برداری از سواحل و تعیین مسیرهای ایمن دریایی، به ویژه در نقاط کم‌عمق، از وظایف نیروی دریایی ایران بوده‌است.

ابزارهای اندازه‌گیری

تراز (تئودولیت) تراز شاهینی، که نخستین نوع تئودولیت به شمار می‌آید توسط کرجی مخترع و دانشمند ایرانی، اختراع شده‌است. این دستگاه شامل صفحه‌ای مدرج بوده که به وسیله زنجیری از میله‌ای آویزان می‌شده‌است. با تعیین امداد افقی می‌توان مستقیم اختلاف ارتفاع بین دو نقطه را از روی درجه‌بندی آن تعیین نمود.

شاخص خورشیدی

پیشینه تعیین تغییر زمان از طریق اندازه‌گیری سایه آفتاب به زمان باستان برمی‌گردد. در آغاز، شاخص‌های خورشیدی، ویژه اندازه‌گیری زمان و حرکت خورشید، از سایه ساختمان‌ها و درختان تشکیل می‌شده‌است. به‌تدریج، با گذشت زمان از ابزارهایی که به صورت شاخص قائم بر روی صفحه‌ای قرار داده می‌شده ساخته شدند. شاخص‌های آفتابی معمولاً ارتفاع خورشید و عرض جغرافیایی روزانه را مشخص می‌نمودند. علاوه بر این شاخص‌ها شواهدی هم در دست است که ایرانیان از ابزارهای آفتابی دیگری برای مشخص نمودن طول جغرافیایی و جهت سود می‌جستند. در دوران اسلامی، دریانوردان ایرانی، برای مشخص نمودن جهت مکه، جهت انجام وظایف مذهبی روزانه، در هر نقطه شاخص‌هایی ساخته بودند. در این ابزار یک شاخص آفتابی قائم نصب شده که زمان را مشخص می‌کرده و آنگاه با گرداندن آن ابزار در امتداد مدار، جهت مکه کاملاً مشخص می‌شده‌است.

ابزار نمایش و پردازش حرکت سیارات

از جمله ابزارهایی بوده که ریشه‌های تاریخی آن را نیاز به مطالعات ستاره‌شناسی و دریانوردی تشکیل می‌دهد، این ابزارها برای نمایش حرکت سیارات، زمین و خورشید و همچنین محاسبات زاویه‌ای و طولی به کار می‌رفته‌است. اینکه ایرانیان، دست‌کم ۱۵۰۰ سال پیش از اروپاییان می‌توانستند طول جغرافیایی را، به ویژه در دریا، از نصف‌النهار مبدا (نیمروز – سیستان) حساب کنند، از سوی بسیاری از دانشمندان و تاریخ‌نگاران پذیرفته شده‌است. این محاسبات و پردازش‌های پیچیده، بدون سودجستن از ابزارهایی که در مثلثات و محاسبات زاویه‌ای به کار می‌رود، غیرممکن بوده‌است. یکی از این ابزارها که در لاتین اکواتوریوم، Equatorium، نامیده می‌شود برای تعیین مدار خورشید و سیارات به کار می‌رفته‌است.که در صنایع جنگی دریایی برای محاسبات روش حمله و نیز نحوه استفاده از تجهیزات مورد استفاده می گرفت.

مواد نفتی

مواد نفتی به صورت‌های گوناگون در جهان باستان، ایران و میان‌رودان، شناخته شده و به کار برده می‌شده‌است. گذشته از استفاده‌های سوختی و گرمائی که از آغاز عمل شناخت قیر و برداشت‌های متافیزیکی از آتش و آتش‌جاویدان بوده، در دانش و فناوری استفاده می‌شده‌است. کاربرد آن به صورت عامل چسباننده، عایق‌بندی کننده و ملات بوده‌است. ایرانیان، کف کشتی‌ها را قیراندود و نفوذ ناپذبر می‌ساخته‌اند.

استفاده از آتش در صنایع نظامی

کاربرد آتش در جنگ، برای سوزاندن کشتی‌ها و تأسیسات دریایی دشمن، از دوران باستان معمول بوده‌است. در ارتش ایران، هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی همواره گروهی به نام نفت‌انداز، نپتان یا نفات، با اونیفورم ویژه خود ماموریت پرتاب مواد قیری و نفتی را بر عهده داشته‌اند. ساده‌ترین روش، پرتاب آتش با تیر بوده‌است، این روش سپس به صورت پرتاب ظرفی از آتش، نارنجک مانند، تکامل پیدا نمود. برای پرتاب ظرف‌های بزرگ از ابزارهای مکانیکی، همچون منجنیق، سود می‌جستند. نفت یا نپتا، که در شاهنامه از آن تحت عنوان قاروره یاد شده‌است، تا مدتها جزو اسرار نظامی بود. پروکوپیوس، Preoccupies، تاریخ نگار رومی در سده ششم میلادی، از روغن مادها نام می‌برد و می‌گوید که ایرانیان، ظرف‌هایی از روغن مادها و گوگرد را پر کرده و آنها را آتش زده و به سوی دشمن پرتاب می‌کنند. پروکوپیوس می‌گوید که این ماده در روی آب شناور مانده و به محض تماس، کشتی‌های دشمن را به آتش می‌کشیده‌است. در شاهنامه فردوسی واژه قیر به صورت قار به کار رفته‌است.

چو دریای قار است گفتی جهان همه روشناییش گشته نهان یکی خیمه زد بر سر از رود قار سیه شد جهان، چشمها گشت تار

خشاب (چراغ دریایی)

از دوران‌های پیشین در دریای پارس ساختمان‌هایی ساخته بودند که بر فراز آنها آتش افروخته می‌شد. این ساختمان‌ها عمل برج‌دریایی و چراغ‌دریایی را برای راهنمایی دریانوردان و همچنین خبررسانی انجام می‌دادند. فاصله این چراغ‌های دریایی چنان بوده که با پدید شدن یکی، دیگری نمایان می‌شده‌است. برج‌های دریایی، با آتشی که بر فراز آنها افروخته می‌شد، به چند دلیل ساخته می‌شدند. نخست آنکه، با بالا آمدن آب در زمین‌های کم عمق این خطر وجود داشته که کشتی‌ها ندانسته به سوی آب‌های کم عمق رفته، به شن نشسته و نابود شوند. دوم آنکه، با دیدن نور در تاریکی، کشتی‌ها، در تاریکی شبانگاه و هوای ابری راه و جهت خود را بیابند. سوم اینکه، در صورت یورش دزدان و غارتگران دریایی، به پادگان‌های زمینی و رزم‌ناوها خبر داده تا به سرعت جهت مقابله با آنها اقدام کنند. دلیل چهارم این بوده‌است که دریابان‌های مستقر در این ساختمان‌ها، پدیده‌های هواشناختی و دریاشناختی را ثبت می‌کرده‌اند. دریانوردان تازه‌کار ایرانی از این اطلاعات برای رویارویی با رخدادهای هوا و دریا، به ویژه رخدادهای چرخه‌ای و دوره‌ای استفاده می‌کردند.

چکیده‌نویسی

در دربار پادشاهان ایرانی، گروهی از دبیران وظیفه داشتند که گزارش‌های رسیده از اطراف کشور را کوتاه‌نوشته کرده به مقامات بالاتر ارائه دهند. در امر دریانوردی و کشتی‌رانی هم نیاز دریانوردان ایرانی در به همراه داشتن چکیده‌ای از سفرهای پیشین دیگر دریاپویان در مسیرهای دریایی، باعث گسترش این فن در میان دریانوردان بوده‌است.

دوربین (تلسکوپ)

در تاریخ سلسله پادشاهی یوان در چین مندرج شده که برای تأسیس رصدخانه پکن، به سرپرستی کوئوشوچینگ منجم دربار، تعدادی ابزارهای رصدی از رصدخانه مراغه در ایران خریداری شده‌است. از جمله این ابزارها حلقه‌دار، عضاده (الیداد)، ، صفحه‌ای با ساعتهای مساوی، کره سماوی، کره زمین، ایرانیان از این اختراع نه تنها برای رصد اجرام آسمانی، بلکه برای مشاهده دوردست‌ها، به ویژه در دریا سود می‌جسته‌اند.

پزشکی دریایی

در سفرهای دریایی اکتشافی که در زمان هخامنشیان انجام می‌شد، همواره پزشکانی با کاروان‌های دریایی همراه بودند که وظیفه مراقبت‌های بهداشتی دریانوردان را بر عهده داشته‌اند. در دانشگاه گندی‌شاپور، دوره ساسانیان، هم بخشی به گردآوری اطلاعات در باره بیماری‌های دریانوردان و راه‌های درمان آنها اختصاص داشته‌است. اما نخستین کتابی که در این باره نوشته شد، بخشی از کتاب جامع، فردوس الحکمه، است که توسط (تبرستانی)، پزشک ایرانی، گردآوری و تالیف شده‌است. ربان تبرستانی، یک پزشک بود که در طی سفرهای فراوان دریایی خود اطلاعاتی در باره بیماری‌های دریانوردان و درمان آنها گردآوری نمود. او یادداشت‌های ارزشمند خود را برای پسرش علی به میراث گذاشت. علی‌بن‌ربان تبری نخستین کتاب جامع در پزشکی را نوشت که بخشی از آن به بیماری‌های دریایی و درمان آنها اختصاص داشت. هم او بود که در زمان اقامتش در شهر ری به آموزش پزشکی پرداخت و رازی پزشک نامدار ایرانی و کاشف الکل، شاگرد او بوده و اصول علم طب را از وی فراگرفته بود. ابوعلی‌سینا هم در بخش پنجم کتاب قانون، بیماری‌های کل بدن، فصلی را به بیماری‌های دریایی اختصاص داده‌است. علی بن عباس اهوازی نیز در دانشنامه پزشکی خود در سده چهارم هجری در این زمینه مطالبی را ارائه داشته‌است.

 



:: موضوعات مرتبط: اختراعات و ایده ها , ,
:: بازدید از این مطلب : 1715
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 16 تير 1392
.

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به ساخت دهانشویه آفت دهانی از عصاره گل محمدی شدند.


به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر حسن رخشنده، عضو هیات علمی گروه فارماکولوژی و مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح با اشاره به اینکه این دهان‌شویه با همکاری دکتر کیوان سهرابی انارکی و دکتر حسین حسین پور ساخته شده است، اظهار کرد: در این طرح تاثیر ترکیبات اصلی گل محمدی (تانن‌ها) در التیام آفت دهانی مورد بررسی قرار گرفت.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این دهانشویه با نام تجاری «پارس رزا» با شماره ثبت 59318 در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده ‌مصرف این دهانشویه در کوتاه مدت، موجب ترمیم زخم‌های ناشی از آفت دهانی و کاهش درد و سوزش آن می‌شود.

رخشنده با اشاره به اینکه این دارو هنوز به فاز تولید نرسیده است، خاطرنشان کرد:‌ برنامه‌ریزی برای کسب مجوز تولید و انجام تحقیقات بالینی بر روی این دارو در حال انجام است.

این عضو هیات علمی دانشکده داروسازی افزود:‌ نتایج این طرح در پایگاه بین‌المللی ISI نیز نمایه شده است.

رخشنده خاطرنشان کرد:‌ برای استفاده از گل محمدی در زمان ابتلا به آفت دهانی می‌توان مقداری از گلبرگهای خشک شده گل محمدی را جوشاند و پس از صاف کردن در دهان قرقره کرد.

عضو هیات علمی گروه فارماکولوژی و مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به خواص مختلف گل محمدی تصریح کرد: تا کنون تحقیقات گسترده‌ای در زمینه خواص گل محمدی از جمله تاثیر خواب آوری، ضد افسردگی، ضد تشنج، ضد التهابی، تسکین اختلالات تنفسی، شل کننده عضلانی و برطرف کردن تیک‌های عصبی با همکاری گروه‌های مختلف آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

بر اساس اعلام مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی، گل محمدی دارای ترکیباتی نظیر اسیدهای کربوکسیلیک، لینالول، یوگنول، سیترونلول، فارنسول، نرول، ترپن‌ها، میرسن، کرستین، کامفرول و ویتامین C است. در عصاره روغنی این گیاه 35-16 درصد سیترونلول، 30-8 درصد گرانیول، 10-4 درصد نرول، 16-4 درصد نونادکان، 8-3 درصد هنیکوزان و 3-1 درصد لینالول وجود دارد. همچنین ترکیباتی نظیر ایزوکرسیترین، آفزلین و کرستین جنتابیوزید در غنچه گل محمدی شناسایی شده‌اند.


 



:: موضوعات مرتبط: اختراعات و ایده ها , ,
:: بازدید از این مطلب : 1433
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 15 تير 1392
.

این بار یک پزشک ایرانی برترین مخترع زن جهان در همایش ژنو شد

پزشک فوق تخصص تصویربرداری قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عنوان برترین مخترع زن جهان در جشنواره بین‌المللی اختراعات ژنو در سال 2013 را از آن خود کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، زهرا علیزاده ثانی متخصص قلب و عروق و فلوشیب تصویربرداری کم تهاجمی قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مخترع جوانی است که چندی پیش با شرکت در همایش مخترعین ژنو 2013 که با حضور دو هزار مخترع از 45 کشور جهان برگزار شد در کنار دیگر جوایز کسب شده عنوان برترین مخترع زن جهان را از آن خود کرد.
این پزشک فوق تخصص تصویربرداری قلب و عروق، نرم افزاری برای تعیین میزان تنگی عروق قلب با استفاده از الگوریتم های ریاضی و فیزیکی پیشرفته اختراع کرده است.
کسب دو مدال طلا با تائید اکثریت رای داوران و هیئت ژولی، دریافت دپیلم افتخار ژنو و دیپلم افتخار انجمن بین‌المللی علم و تکنولوژی روسیه (بالاترین رتبه علمی همایش) از دیگر افتخارات کسب شده توسط دکتر زهرا علیزاده ثانی در این همایش بین‌المللی است.
زهرا علیزاده ثانی در خصوص اختراع ارائه شده در این همایش اظهار داشت: در حال حاضر در تمام جهان رشته‌های تشخیصی به سمت کارهایی می‌رود که خطرات و عوارض کمتری برای بیمار داشته باشد و همچنین هزینه‌های درمانی نیز کاهش پیدا کند به همین منظور از 3 سال گذشته با همکاری دو نفر از مهندسان ارشد کامپیوتر (روح الله علیزاده ثانی و سید جواد حسینی) فعالیت بر روی روشهای تشخیصی کاملاً غیر تهاجمی بر اساس الگوریتم های پیشرفته ریاضی و فیزیکی و استفاده از علم دیتا ماینیک یا داده کاوی آغاز شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: تاکنون فعالیتهای محدودی در این زمینه انجام شده است و بزرگترین کاری پیش از این صورت گرفت در مجموعه اطلاعات دانشگاه اوین کالیفرنیا در سال 2011 انجام شد که سطح کمیت، حساسیت و دقت به دست آمده خیلی پایینی داشت.
علیزاده تصریح کرد: ‌نرم افزار طراحی شده با استفاده از روشهای پیچیده و پیشرفته ریاضی و فیزیکی در زمینه داده کاوی با دقت تشخیصی 100 درصد و حساسیت 95 درصد طراحی شده است و قابلیت استفاده در اورژانس‌ها، کلینیک‌های سرپایی و حتی آمبولانس ها در زمان ویزیت اولیه بیمار را داراست.
زهرا علیزاده ثانی در خصوص کاربرد این نرم افزار اظهار داشت: ‌علاوه برک ادر پزشکی، تمام افرادی که اطلاعات اولیه از بیماری قلبی داشته باشند از جمله پرستاران و تکنسین های اورژانس می‌توانند با ارائه اطلاعات اولیه بیمار از جمله تاریخچه بیماری، اطلاعات آزمایشگاهی ساده اولیه، نوار قلب و اکو کاردیوگرافی می‌توانند به صورت آنلاین احتمال تنگی عروق و همچنین نیاز بیمار به بررسی‌های تشخیصی بیشتر را ارزیابی و دریافت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: ‌استفاده از این نرم افزار که روشی ایمن، سریع، کم هزینه و غیر تهاجمی است، علاوه بر کمک به تشخیص سریعتر میزان شدت بیماری قلبی و عروقی از استفاده از روشهای پیشرفته از جمله آنژیوگرافی و جراحی های در زمانهای غیر ضروری جلوگیری و علاوه بر کاهش فشارهای روحی و جسمی به بیمار از هزینه های درمانی بیشتر نیز جلوگیری می‌شود.
علیزاده ثانی اظهار داشت: ‌در حال حاضر این نرم افزار در مرحله ثبت اختراع بین‌المللی است و پس از ثبت به تولید انبوه می رسد.
منبع: فارس




:: موضوعات مرتبط: اختراعات و ایده ها , ,
:: بازدید از این مطلب : 1524
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 15 تير 1392
.

پژوهشگران دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیر‌کبیر دستگاه تقویت‌کننده‌ برای گوشی‌های پزشکی را طراحی کردند که امکان پخش صدای ضربان قلب را برای سایر افراد فراهم می‌کند
اشکان زندی، مجری طرح – با اشاره به معایب گوشی‌های پزشکی، افزود: این گوشی‌ها اجازه شنیدن برخی از صداها را به پزشک نمی‌دهد و علاوه بر این، پزشک برای شنیدن صداها نیاز به محیط آرام و ساکت دارد
وی با اشاره به مطالعات اخیر خود در زمینه‌ی بهبود معایب گوشی‌های پزشکی، اظهار داشت: در این راستا پروژه تحقیقاتی اجرایی شد و در این تحقیقات موفق به طراحی و ساخت تقویت‌کننده صدای گوشی‌های سیار پزشکی شدیم
زندی با اشاره به جزییات این تقویت‌کننده خاطر نشان کرد: این تقویت‌کننده دارای فیلتری است که قادر است صدای محیط را حذف کند و هم‌چنین می‌تواند گوشی را بر روی فرکانس مورد نظر پزشک تنظیم کرد
مجری طرح ادامه داد: در صورتی که این فرکانس از آستانه‌ شنوایی پزشک بیشتر تنظیم شده باشد، فیلتر دیگر بر روی این تقویت‌کننده نصب شده است که قادر به تنظیم میزان صدا است
وی امکان پخش صدا‌های مورد نظر برای افراد را از دیگر قابلیت‌های این تقویت‌کننده ذکر کرد و یاد‌آور شد: علاوه بر این امکان ذخیره‌ صدای ضربان و میزان دمای بدن بیمار در این دستگاه پیش‌بینی شده است
. این محقق با بیان این‌که دستگاه صداهای مزاحم پیرامون بیمار را حذف می‌کند، گفت: این قابلیت موجب می‌شود که پزشک حتی در محیط‌های پرصدا اقدام به شنیدن صدای قلب بیمار کند
زندی با تاکید بر این‌که این دستگاه قادر به تقویت ۲۰۰ برابری صدا است، اضافه کرد: این دستگاه با استفاده از یک سیم به دیافراگم گوشی پزشکی متصل می‌شود و پزشک می‌تواند از قابلیت‌های آن استفاده کند
به گزارش ایسنا، این محقق دانشگاه صنعتی امیر‌کبیر هم‌چنین با اختراع مبدل تولید انرژی الکتریکی موفق به دریافت مدل نقره در نمایشگاه اختراعات آلمان شده است

 



:: موضوعات مرتبط: اختراعات و ایده ها , ,
:: بازدید از این مطلب : 1463
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 15 تير 1392
.

طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان توسط مبتکر ایرانی


طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان توسط مبتکر ایرانی
مخترع جوان ایرانی موفق به طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان شد که افراد فاقد دست، دارای مشکل زانو و کمردرد، افراد چاق، مسن و زنان باردار می‌توانند از این کفش به راحتی استفاده کنند.
رویا عیوضی، دانش آموخته کامپیوتر و مخترع این کفش در خصوص انگیزه اولیه طراحی کفش ویژه جانبازان و معلولان گفت: روزی مادرم با دست پر، از خرید برگشت و چون وسایلی را که در دست داشت، شکننده و ریختنی بود، نتوانست آنها را زمین بگذارد؛ بنابراین مجبور شدم که کفش‌های مادرم را از پایش در بیاورم؛ در آن موقع به ذهنم رسید که افراد جانباز که دست نداشته و یا از قسمت بالاتنه مشکل دارند چگونه کفش‌های خود را می‌پوشند!؟
وی با بیان اینکه در کفش ویژه جانبازان و معلولین از سیستم خودکار فشاری استفاده شده است، تصریح کرد: در داخل پاشنه این کفش، یک ضامن تعبیه شده و در دو مدل طراحی شده است.
عیوضی درباره مدلی که از پشت کفش می‌توان آن را پوشید، گفت: در این مدل پشت کفش دو زیپ دارد که سرزیپ‌ها با دو فنر به ضامن وصل شده است. بنابراین چنانچه ضامن فشار داده شود، فنر از پاشنه کفش آزاد شده و زیپ‌ها باز می‌شوند.

وی تصریح کرد: در مدلی که کفش را می‌توان از جلو پوشید، ضامن در پاشنه تعبیه شده اما زیپ و فنر مقابل کفش است و فنرها به سر زیپ نصب هستند که با فشار ضامن، فنر آزاد شده و زیپ باز می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در هر دو مدل، مقابل فنرهای آزاد شده، یک قطعه فلزی یا پلاستیکی نصب است که با برخورد دادن به مانع که می‌تواند دیوار یا پای دیگر باشد، زیپ‌ها بسته می‌شود.
عیوضی افزود: این کفش با مساعدت رییس کوهنوردی جانبازان استان آذربایجان شرقی طراحی شده است. وی که جانباز 75 درصد است، هر دو چشم و دو دست خود را از مچ از دست داده و از این کفش احساس رضایت دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون تعداد محدودی از این کفش‌ها به جمعیت هلال احمر فروخته شده است، افزود: این طرح موفق به کسب تاییدیه بنیاد ملی نخبگان و دریافت اعتبار پژوهشی شده



:: موضوعات مرتبط: اختراعات و ایده ها , ,
:: بازدید از این مطلب : 1525
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 15 تير 1392
.

محقق زن ایرانی، برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد






عطیه کاظمی مجرد، محقق جوان ایرانی به عنوان یکی از برندگان جایزه «دانشمند جوان انسان و کره مسکون» یونسکو در سال 2013 معرفی شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، برندگان امسال جایزه دانشمند جوان انسان و کره مسکون (MAB) که از کشورهای ایران، اسپانیا، مکزیک، هند، نیکاراگوئه و ساحل عاج هستند در بیست و پنجمین نشست شورای بین‌المللی هماهنگی انسان و کره مسکون که از 27 تا 30 می 2013 در مقر یونسکو در پاریس برگزار شد معرفی شدند.

کاظمی مجرد دارای مدرک کارشناسی ارشد اکولوژی کاربردی از دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناسی زیست‌شناسی از دانشگاه شهید بهشتی است. موضوع پروژه پیشنهادی وی «توسعه پایدار ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره از طریق ترویج خدمات اکوسیستمی کلیدی» می باشد.

یونسکو هر ساله با هدف تشویق دانشمندان جوان کشورهای در حال توسعه به تحقیق در خصوص مسائل مرتبط با ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره، اکوسیستم‌ها، منابع طبیعی و تنوع زیستی و همچنین تبادل اطلاعات و تجربیات بین دانشمندان نسل جدید، جایزه‌ای را با عنوان دانشمند جوان انسان و کره مسکون اعلام می‌کند.

متقاضیان دریافت جایزه باید تا40 سال سن داشته باشند و پروژه‌هایی در ارتباط با ذخیره‌گاه‌های زیست-کره پیشنهاد دهند. ارزش مادی این جایزه حدود 5000 دلار امریکا می‌باشد و پروژه‌های پیشنهادی باید حداکثر در مدت دو سال کامل شود.

 



:: موضوعات مرتبط: اختراعات و ایده ها , ,
:: بازدید از این مطلب : 1492
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : شنبه 15 تير 1392
.
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی